sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Poison

Alkuviikon pesusession jälkeen lähdin Rockyn kanssa metsään ja seuraavana aamuna otsikossa törrötti punkki. Laiton punkin poiston jälkeen Exspottia niskaan mutta jätin laittamatta toisen annospipetillisen hännän juureen sillä kuukausi takaperin Rockyn saadessa punkkikarkoitetta se alkoi kuolaamaan runsaasti ja heräsi epäilys, että reaktio johtui Exspotista. Läähätys ja kuolaaminen meni viikon sisällä ohi ja koira oli ihan normaali. Yhdeksi syyksi kuolaamiseen epäilin myös kiimaista narttua, jollainen saattoi alueellamme liikkua. Asia jäi kuitenkin siinä määrin mieltä vaivaamaan, että nyt en uskaltanut antaa kuin puolikkaan ohjeenmukaisesta annoksesta.
Perjantaina menimme Kellokoskelle ja Rocky alkoi jälleen kuolaamaan runsaasti. Eilen lauantaina kuolaaminen yltyi, eikä Rocky suostunut syömään. Ajoittain se myös sai värinä-kohtauksia, joskin hyvin lieviä; värisi hetkittäin ikäänkuin olisi palellut.
Viime yön pyyhin laminaattilattialta VALTAVIA kuolalammikoita ja aamulla edessäni istui kuolasta litimärkä apaattinen koira, joka ei edelleenkään suostunut syömään. Rockyn huulet olivat myös melko turpeat. Paniikissa aloin soitella kavereita läpi saadakseni joltakin koiranshampoota ja sellaista vihdoin löytyi ihanan ystäväni Niinan avustuksella.
Hankasin myrkyt koiran niskasta pois ja lähdin ajelemaan kohti kotia ajatuksella, että jos tilanne rauhoitu niin lähdemme lääkäriin.
Tällä hetkellä, 5-6 tuntia pesun jälkeen, tilanne on huomattavasti rauhoittunut. Parin tunnin matkustamisen aikana Rocky oli kyllä kastellut häkkinsä alustan mutta turkki pysyy melko kuivana eikä eteen ilmesty lätäkköä sen maatessa paikallaan. Virkeästi se myös leikkii uudella pallollaan mutta näyttää uuvahtavan nopeasti. Tämä ei johdu helteestä, koska meillä sisällä on viileää. Se myös söi, vaikkakaan ei Rockymaisen ahnaasti mutta kuitenkin. Parin päivän paaston jälkeen luulisi nälän kurnivan mahassa!

Tähän loppui meillä punkkikarkoitteen käyttö! Käyn ostamassa valkosipulijauhetta jota lisään sen ruokaan ja toivon sen toimivan Rockylla, kuten monella muullakin koiralla/eläimellä riittävänä karkoitteena. Pitää vain aktiivisesti käydä turkkia läpi joka ilta. Ymmärtääkseni punkki alkaa oksentamaan ja levittämään näin bakteereja vasta 24h imemisen jälkeen.
Punkkipantojenkin vaarallisuudesta olen antanut itseni lukea liikaa. Jokainen koira reagoi näihin aineisiin yksilöllisesti ja joillekin ne sopii. Me ei enää riskeerata koiran terveyttä niillä.

Alla kuva kuolan kastelemasta koirasta tältä aamulta


***
Tässä R 6h pesun jälkeen kotona juuri kuvattuna. Pitänee vielä olla eläinlääkäriin yhteydessä. Kuolaa siis edelleen vaikka hilittymmin kuin yöllä/aamulla. Voi poikapoloista :(


***
Päivystävän eläinlääkärin kanssa keskustelin puhelimitse ja hänen näkemyksensä oli, että ajallisesti reaktio sopii juurikin Exspottiin. On ehtinyt levitä näiden päivien aikana koko ihon rasvakerrokseen ja siksi oireet ovat hiljalleen voimistuneet. Ohjeeksi tuli pestä vielä koira kertaalleen ärtsyllä rasvaa irroittavalla aineella kuten tiskiaineella. El uskoi, että tilanne ei tästä enää etene huonompaan suuntaan kun toimenpiteisiinkin on jo  alettu eli aamusta suoritettu pesu. Nyt pesin Rockyn fairylla ja toistin pesun vielä koirashampoolla heti perään toivoen, että shampoo vähän hoitaisi turkkia. Tuo fairy ei luultavasti kaikkein paras tuote turkille ja iholle kuitenkaan ole :s. Nähtäväksi jää millainen turkki jampalla huomenna on. Eiköhän tämä tästä. 
Kiitos Suskalle ja Niinalle, jotka ovat myötäeläneet tilannetta tänään kanssamme. Puss och kram!!! <3 <3

***
Päivitän vielä illan tilannetta. Kuolaaminen jatkaa vähenemistään mutta väsynyt tuo koira on; jatkuvasti hakeutuu johonkin nukkumaan. Iltaruokaa maisteli ensin vähäsen mutta ulkoilun jälkeen söi kupin lopulta tyhjäksi. 
Kiitos Fairyn, Rockyn turkki näyttää siltä, kuin se käyttäisi samaa hiusmuotoilijaa kuin Bogart co. pojat kultaisella 80-luvulla. Aloitin tänään Rockylle Biomax-kuurin ihon ja turkin kuntoa parantamaan. Lohiöljyn toivon hoitelevan loput jotta ihon rasvatasapaino normalisoituu. 

***

Nyt eletään maanantai-iltapäivää ja tilanne on edelleen parantunut. Kuolaa tulee mutta muutos eiliseen on havaittavissa. Kauluri ei ole kokonaan märkä kuten eilen.
Alla tuoreet kuvat Rockysta. Kuvakulmat ei tosin voisi olla surkemmat :)



Ruoka vaan ei edelleenkään meinaa maistua. Rocky sai aamuruoan aika myöhään Jussin luullessa minun antaneen sen ennen töihin lähtöäni. Rocky oli vain närppinyt ruokaa ja Jussi oli lopulta heittänyt  pois sen seistyä tunteja kupissa. Toivottavasti illalla maistuisi paremmin.
Viime yönä havahduin kertaaleen siihen kun Rocky päästi korahtavan äänen vetäessään unissaan limaa keuhkojen suuntaan. Jonkin aikaa nieleskeltyään sai selvitettyä kurkkunsa.

Koville meinaa nyt ottaa. Onneksi mieliala koiralla on melko virkeä vaikka olo on mitä on ja lenkit ovat jääneet  tyystin väliin, ei silti, että tuossa kuumuudessa viitsisi koiraa kovin juoksuttaakaan. 

***

Ei hemmetti. Huomasin ulkona käydessämme Rockyn takajalkojen liikkuvan todella jäykästi sen kävellessä. Jousto liikkeessä puuttuu ja takapuoli ts. lanne keinuu omituisesti puolelta toiselle. Näin jäykkää ei tuon pojan meno ole koskaan ollut.  Lauantaina olin huomaavanani samaa jäykkkyyttä ja kysyin asiasta isältäni, joka ei nähnyt liikkeissä mitään kummallista. Ohitin asian ja ajattelin kuvitelleeni kaiken. Nyt tuo jäykkyys on totta ja Jussikin sen havaitsi. Netistä luin exspotin aiheuttaneen joillekin koirille hännän ja takapään halvausta, jotka ovat menneet parissa viikossa ohi.
Jokseenkin pienesti alkaa taas vi##%aa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti