tiistai 20. maaliskuuta 2012

SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS

Tänään käytiin tekemässä ruutu, vaikka alunperin sitä suunnittelin vasta viikonlopulle. Minähän siis olen kuvitellut tehneeni muistiruutua jo muutamat kerrat kunnes rva Kasvattaja oikaisi minun tehneen jotain aivan omaa sovellusta. Rocky kuitenkin tykkäsi ja itse sain mielenriemua taitavasta koirasta, joten ei se ihan hukkaan mennyt. Kutsutaan tuota harjoitusta näin jälkikäteen vaikka mitä parhaimmaksi yhteistyönparannustreeniksi :).

Kävin siis pudottelemassa kaikki omistamani 7 damia lähimetsään Rockyn tullessa isännän kanssa jonkin ajan päästä perässä.
Sitten koira töihin. 2 ensimmäistä damia palautui vauhdilla ja suoraan käteen ilman erillistä käskyä.Viisas olisi lopettanut homman tähän mutta kokematon ei. Pääni sisällä oli jo käynnistynyt äänettömät tuuletukset ja riemunkiljahdukset kun koira ampaisi matkaan uuden "etsi" käskyn saatuaan.Tässä vaiheessa Rocky oli tietämättäni vaihtanut lajia startti-harjoituksiin ja palasi muutaman metrin edettyään takaisin. Kierrettyään muutaman varvin ympärilläni ja ahmittuaan kuorma-auto kasetillisen lunta alkoi Rockyn toinen talvilemppari heti lumensyönnin jälkeen eli piehtarointi. Suskan ohjeita noudattaen yritin pitää itseni hiljaisena mutta siinä vaiheessa kun maasta alkoi löytyä kivoja risuja revittäväksi kuului kurkustani epämääräinen örähdys. Örinä sai koiran lopettamaan piehtaroinnin mutta muuta ei sitten tapahtunutkaan. Empimisen jälkeen päätin käskeä koiran sivulle ja annoin uudelleen "etsi" käskyn ja lopulta olin taas yhtä damia rikkaampi. Tähän suoritukseen sisältyi kuitenkin useampia ei-toivottuja toimintoja, joita en tässä ala nyt käsittelemään koska tarkoitus ei ole kirjoittaa romaania.
Jo ennen metsään lähtöä olin päättänyt haetuttaa kolme damia. Pyörsin päätökseni, naiselle se sallittakoon, ex-tempore perustellen sitä itselleni sillä, että edellinen suoritus oli niin luokaton, ettei siihen yksinkertaisesti voi harjoitusta lopettaa. Siinä vaiheessa, kun vakuuttelin itselleni päätöksen tehdä vielä yksi haku olevan -jos ei nerokas niin hämmästyttävää kypsyyttä osoittava-, oli Rocky ehtinyt taas imuroida sieraimensa ja nielunsa täyteen lunta. Saatuaan ylähengitystiensä auki, suoriutui koira viimeisestä hausta hyvin jos ei oteta huomioon sitä, että aika kauan piti pyöriä vailla päämäärää n. 10m etäisyydellä minusta ennen kuin vainu otti vallan.

VIKALISTA:

7 damista 3 oli aivan uusia. Ne oli hajuuntuneet samassa muovipussissa variksen kassa yhden yön.
En sen suuremmin miettinyt, kun asettelin dameja ruutuun. Lopulta sain todeta Rockyn palauttaneen kaikkein kauimmaiset damit. Miksi? Luultavasti siksi, että ne olivat yhtä lukuunottamatta vanhoja dameja ja Rocky sai niistä parhaiten vainun. Mm. yhtä uutta damia Rocky ei löytänyt vaikka käytännössä käveli sen yli useamman kerran.
Varis pääsi jälleen yökylään damilaukkuun.

Rva Kasvattaja eli Suska on antanut aivoilleni jumppaa asetellessaan kahvikuppeja ja laseja mihin järjestykseen milloinkin. Jokaisella kupilla on ollut oma roolinsa. Yksi kuppi on esittänyt minua, yksi pensasta, yksi avustajaa yksi Rockya jne. Lisäksi Suska on ilmoittanut tuulen suunnan ja kertonut mikä harjoitus on kyseessä.. Minun on pitänyt perustella minne asetan damin tai damit Suskan korostaessa tuulensuuntaa ja sitä, että kyseessä on nuori koira. Olen hyvinkin ratkaisukeskeinen ihminen mutta nämä tehtävät ovat pistäneet pistäneet isonpyörän sutimaan. Aivojumppa on kuitenkin jossain määrin tuottanut tulosta ja uskon osaavani huomioida tuulen oikein helpoimmissa harjoituksissa.
Osasinko käyttää nyt tuulensuuntaa oiken? -En. En osaa edes kertoa mistä päin tuuli.
Miksi? -Asia muistui mieleeni n. tunti treenin jälkeen.
Seuraavalla kerralla muistan pakata myös ajatuksen mukaan damilaukkuun.

Yleensä puhutaan koiran kuumenemisesta. Tänään emäntä oli niin liekeissä, että unohti kaiken ennalta miettimänsä. Meistä kahdesta Rocky ei ole se, jonka olisi pitänyt pyöriä hangessa.
Normisti pidän sponttaaniuttani hyveenä, tänään olisi ollut käyttöä myös maltille ja harkinnalle.

Tässä on nyt n. 3 viikkoa aikaa miettiä seuraavan ruutu-treenin toteutusta. Yritän myös muistaa ottaa variksen pois damilaukusta. Ei tarvitse seuraavaksi manata kuinka parvi raatokärpäsiä pilasi treenin tanssiessaan nuolimuodostelmassa osoittaen koiralle jokaisen damin paikan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti