perjantai 23. maaliskuuta 2012

KOIRATOHTORI


Tässä kohden oli vielä aamulla kirjoitus, joka käsitteli mm. iloista tervehdystä Kennelliitolta lonkka- ja kyynärkuvien tulosten muodossa sekä havaittavaa menestystä tottiksessa liikkeestä maahan menossa. Samaisessa kirjoituksessa suunnittelin viikonloppuna tekevämme estehyppy-treenejä. Kirjoitus kuitenkin hävisi jonnekin bitti-avaruuteen kun minä onneton aloin IPadilla päivittelemään blogia. En tee niin enää!

Niinpähän jäi meillä esteet rakentamatta. Ostin Rockylle luun raakapakasteena. Norm. olen antanut paahdettuja putkiluita mutta nyt sorruin raakaan kun myyjä vakuutteli, että jos paahdettuja kestää, kestää myös raakoja. Tämä raaka versio oli vielä possua perinteisen naudan sijaan. Rocky jäi la aamuna rouhimaan luutaan kun me suuntasimme ostoksille kaupunkiin. Palatessamme oli reilun kokoisesta luusta jäljellä n. peukalon mittainen pätkä. Pikaisen tupatarkastuksen jälkeen en jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin, että loput luusta oli koirakaverin mahalaukussa! Teoria sai pian vahvistusta kun luunpalat alkoivat nousta ylös. Siinä kun pöllö oksentaa syömänsä hiiren luut yhtenä siistinä pallona, oksensi koira syömänsä sian luut USEANA vähemmän siistinä klönttinä. Ei ole linnun vikaa Rockyssa vaikkei muuten pöllömpi koira olekaan.. Rocky oli koko päivän aika vaisu ja vielä iltamyöhään päästi viimeiset pitkätsyljet sisuksistaan.
Koska suoli toimi kuitenkin normaalisti, pyrin karistamaan pelon suolitukkeumasta pois mielestäni.

Aamulla heräsin siihen, kun lapsi koputtaa kylkeen samalla kuiskaten: "äiti, tuu kattomaan". Kyllä, olohuoneen lattia oli koristeltu yön aikana 5-6 nyytillä suolensisältöä. Mies osannee kertoa tarkemman luvun, sillä kuullessani lähestyvät askeleet, hyppäsin salamana takaisin sänkyyn ja hiljaa peiton alla kuuntelin kun mies korjasi sadon. Työ vaati ilmeisesti sanallista vahvistusta, sillä mies toisteli samaa sanaa, mitä siivosi lattialta :D Nyt suolensisältö on muuttanut koostumustaan ja Rocky parka on ripulilla. Tunnen niin syvää myötätuntoa koiraa kohtaan, että mietin onko soveliasta taputella tuubillinen Bepanthenia ko.,arvatenkin arkaan, poistumistiehen.
Muuten Rocky alkaa olla taas oma virkeä itsensä.

Ensi viikonloppu menee toimintasankaria näytellessä. Savitaipalella on ryhmänäyttely. Harmikseni novascotiannoutajia arvosteleva tuomari on vaihtunut. Alunperin tuomarina piti olla Elena Ruskovaara, joka viime kesän Tollershowssa palkitsi Rockyn parhaaksi urospennuksi 7-9kk luokassa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, vieläkö Rocky Ruskovaaran silmää miellyttää.
Odotukset ei kyllä nyt muutenkaan ole kovin korkealla; Rocky on valitettavasti juuri näyttely rykelmän alla luovuttanut tuuhean karvapeitteensä meidän imurille. Pyysin aamulla tytärtäni lainaamaan pitkiä hiuksiaan lisäkkeeksi Rockyn häntään, joka alkaa olla aika surillinen näky. Lapsi kieltäytyi vaikka lupasin antaa ne pikimmiten takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti