torstai 28. kesäkuuta 2012

Käsky

Kävimme juhannuksen alla herran kanssa TOKO-kokeessa! Hommahan meni aivan alta riman koska kummallakaan, ei emännällä kuin koirallakaan, ollut kokemusta ko. kokeesta. Joka tapauksessa kyllä me tulosta lähdettiin hakemaan mutta se jäi saamatta. Saaliiksi jäi kuitenkin mielettömästi oppia ja kokemusta eikä tuloksettomuus harmittanut pätkääkään, päin vastoin, fiilis oli mitä positiivisin!

Luokseenpäästävyys 10

Paikalla makaaminen 0 
* R kesti paikallaan 1.45 min. ja sen jälkeen tuomarin sanoja lainatakseni "lähti kuin raketti". Tätä edelsi, että tiellä koirien takana käveli nainen, jonka jälkeen Rockyn reisilihas alkoi pahaenteisesti nykiä. Sen jälkeen en uskaltanut enää edes katsoa koiraa ja pystyin vain toivomaan, että koira kestäisi jäljellä olevat sekunnit. Positiivista asiassa oli, että Rocky tuli suoraan luokseni edes vilkaisematta muita koiria ja muut koirat kestivät Rockyn liikkeille lähdön.
Tämän jälkeen olemmekin opetelleen paikalla oloa 2 minuutin ajan, kokeessa sitä on turha näemmä lähteä ensimmäistä kertaa testaamaan.

Seuraaminen kytkettynä 7
* Seuraavassa kokeessa muistan rytminvaihdosten yhteydessä antaa koiralle "seuraa"-käskyn...

Seuraaminen taluttimetta 5
* Nähtiinpä ajoittain mallikastakin seuraamista mutta välillä joutui tuomari sanomaan, että ota koira mukaan :)
Seuraavassa kokeessa tiedän mm., että täyskäännöksissä voi suunnan valita itse. Rocky esitti myös kesken seuraamisen bravuuriaan, komeaa piehtarointia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
* "Maahan"-käsky piti antaa samassa kohtaa, missä herra hetkeä aiemmin teki piehtarointi näytöksen. Saatuaan käskyn R tod.näk. ajatteli " ai oikeesti, hei kiitti!" ja heitti jo ilmassa kyljelleen.PIEHTAROINTIAAAA!

Luoksetulo 9
* Jotain meillä osataankin, pisteen vähennys tuli siitä, että Rocky hypähti osuen jalkoihini tullessaan sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
* käsky piti antaa jälleen samassa kohdassa ja R kiitti päästessään jälleen tuohon ihanan tuoksuiseen ruohikkoon! PIEHTAROINTIAAA! Tässä vaiheessa pyrki jo tuomariakin naurattamaan.

Estehyppy 0
* menee puhtaasti allekirjoittaneen piikkiin. Rocky ei luultavasti edes tiennyt, mitä siltä odotin. Jos olisin tiennyt, että voin toistaa käskyn heti uudelleen niin homma olisi luultavasti toiminut. Rocky ehti kuitenkin liikkua esteen sivuun kunnes tuomari kehoitti antamaan uuden käskyn. Sieltä sivusta kukaan enää hyppää!

Kokonaisvaikutus 6
* ai oikeesti?! Suoritukseen nähden pidin arvosanaa 6 väintäänkin loistavana!

YHT. 77
* ei ihan riittänyt tulokseen... :)

Vaikka koira töhöili niin valitettavan paljon menee ohjaajan jännittämisen piikkiin. Paikallamakuun aikana polvet löi loukkua siihen malliin, että vaikka koira sai nollan niin ohjaajalle olisi kuulunut kymppi hyvästä twististä.
Suska ja Jussi ihmetteli myös miksi kävelin niin hiljaa seuraamisissa. Mielestäni kävelin vauhdikkaasti kuten aina mutta video-tallenteella matelee rautakangen niellyt etana.
Tuomari oli kuitenkin kannustava ja kertoi suorituksissa näkyneen osaamistakin ja että potentiaali löytyy joten ei muuta kuin kevättä kohti! Vuosiluvun jätti kuitenkin kertomatta.

Pääsimme myös todistamaan kuinka Suskan ensimmäinen tolleri Eros, melkein 9-vee, nappasi toko-uransa toisessa kokeessa toisen AVO1-tuloksen eli on nyt AVO-luokan koira. Ihana nallukka-vanhus <3

                                                                             ***

Juhannuksena kävin mökillä vetämässä Rockylle verijäljen, jonka herra seuraavana päivänä kävi jäljestämässä. Liian vähäisten pyykkipoikien vuoksi en välillä tiennyt lainkaan, missä jälki kulkee joten jouduin vain luottamaan koiraan. Ja mikäs se on luottaessa kun koira koko ajan teki kovasti töitä ja näytti tietävän mihin mennä. Loistava suoritus! Lähtökohdat ovat hyvät 11.7 MEJÄ-kokeeseen.

                                                                             ***

Tänään kävin aamusta tekemässä dami-ruudun kun koiralla näytti olevan ylimääräistä virtaa, joka piti päästä purkamaan jotenkin positiivisesti. Noutoja ei olla tehty nyt tollerileirin jälkeen kuin 1-2 helppoa perusnoutojutskaa. Varikset pysyy edelleen jäässä.
6 damia kävin jemmaamassa ja 6 myös palautui. Unohdin pillin kotiin mutta se ei menoa tänään haitannut. Palkkioksi oli tarjolla motivointi-patukkaa ja se tuntui toimivan. Viimeisen damin Rocky tosin tiputti viereeni maahan ja alkoi piehtaroimaan sen päällä. Dami oli vauva-dami ja jostain syystä ne näemmä saa Rockyn tekemään outoja.
Kusastakin Rocky yritti vain kerran ja senkin sain estettyä.
Hakujen välissä pidin ihan kunnon tauon, että R sai kerättyä itsensä ja tiesin sen olevan motivoitunut uuteen
hakuun kun se alkoi sivulla istuessaan vilkuilla minua kysyvästi "pääsiskö taas töihin?".
Pikkuhiljaa kehittyy minunkin koiranlukutaidot!

Ylihuomenna onkin edessä näyttely Laukaassa. Siellä onkin paljon tuttuja paikalla. Sen jälkeen onkin elokuussa tollershow, joka on meidän tämän vuoden "isonäyttely". Toki loppu syksystä Jyväskylän KV on myös kiinnostuksen alla.
Tollershown yhteydessä järjestetään toller-NOME, johon olen lupautunut talkoolaiseksi. Lokakuussa sitten olisi mahdollisesti meillä startti taippari-kokeeseen. Ja yhden TOKO-kokeen jos saisi myös vielä tähän vuoteen mahdutettua.
Tavotteita siis riittää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti